WCKT – 4th Dioni Kitesurf Festival 2019 – Photos


Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος το τέταρτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf). Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 38 αθλητές. Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Λευκάδα, Ναύπακτο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από το εξωτερικό όπως Γερμανία, Ρουμανία και Ιταλία. Τις ημέρες του Φεστιβάλ ήταν στην περιοχή για προπόνηση αθλητές από την Ισπανία και το Βέλγιο όπως ο πασίγνωστος Jerome Cloetens και ο David Tonijuan.

Νικητές του αγώνα Race ήταν πρώτος ο Τσάβαλος Γιώργος, δεύτερος ο Max Reinhart και τρίτος ο Στέλιος Κοντός. Στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Ανθία Χρόνη, δεύτερη η Pauline Schkili και τρίτη η Νέλλυ Βεργοπούλου. Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor παιδιών και χρήση Καγιάκ – Κανό – SUP.

Η ομάδα του West Coast Kitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς από τον χώρο του Kitesurf: Wind Circus, Surfmarket.gr, Salty Bandits και ExtremeSpot.gr αλλά και τους: Mon Ami, DKdental Diamantopoulos, Stihl Οινιάδων, Vodafone Κατοχής, Datahost, Εκπαιδευτικό Κέντρο Τσίρκας, RBPD, Topolino και Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος Νεκταρία Καντζούρου.

Το 4ο Φεστιβάλ Kitesurf ήταν φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και μεγάλους χορηγούς από την Αθήνα , έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για τέταρτη χρονιά αυτό τον θεσμό. Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν: We Ride Local , Maritsis Repair Shop, Survivor Bar, Café Adonis, Φαρμακείο Καλόκληρος, Φαρμακείο Κιτσάκης, Μάτσιγκας Κάβα, Ταβέρνα Μπαλκόνι Σταμνάς, Aris Hair Studio, Αποστολόπουλος Γεωργικά Φάρμακα, Μαυράκης Ηλίας Φυτώρια, Urban Leaf, Gorme Coffee, Siamos Οπτικά, Passar Café, Πέρασμα Café, Melydron Café, Κτηνιατρείο Μιχαλόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Κλινική Ρεφλεξιολογίας και Κινεζικής Ιατρικής και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο που ήρθε στο Φεστιβάλ και ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τόσο για την βελτίωση των υποδομών της περιοχής όσο και την ανάπτυξη αυτού του νέου Ολυμπιακού πια αθλήματος. Να ευχαριστήσουμε και το κανάλι Αχελώος για το έμπρακτο ενδιαφέρον όσο αφορά την προβολή του Φεστιβάλ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή μας προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως. Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf. Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής, μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους, να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Χρήστος Διαμαντόπουλος

West Coast Kitesurf Team

Έφορος Kitesurf Ν.Ο.Μ.